Prilagođeno pretraživanje

Sunday, November 4, 2012

Torta od jagoda i badema

Potrebno:

Za biskvit:

75 g brašna 
prašak za pecivo 
50 g gustina 
3 jaja 
100 gr šećera 


Za kremu:

700 g jagoda 
300 g jogurta 
70 g badema 
350 g slatkog vrhnja 
130 g šećera 
2 vanilin šećera 
želatina ( biljni želatin pektin)


Priprema:
Razdvojiti žumanjke i bjelanjke od tri jaja. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žumanjke izmiksati sa šećerom i dvije žlice vrele vode. Brašnu dodati gustin i prašak za pecivo te snjeg od bjelanjaka. Sve zajedno dodati kremi od žumanjaka i dobro promiješati. Smjesu izliti u tepsiju obloženu masnim papirom te peæi, u prethodno zagrijanoj peænici, na 175 stupnjeva oko 30 minuta. 
Jagode oprati, očistiti i ocijediti. Za ukrašavanje ostaviti 24 komada sa strane. Od jagoda napraviti pire te ga izmješati sa 75 g šećera. U jogurt dodati 50 g šećera i vanilin šećer te sve zajedno promiješati. Razmutiti 3/4 kesice želatina( pektina) u hladnoj vodi i polako umješati u jogurt. Preostalu želatinu razmutiti u hladnoj vodi i polako dodavati pireu od jagoda. 
Biskvit presjeći na dva dijela, oko prvog dijela staviti kalup za tortu, napuniti ga krmom od jogurta i pireom od jagoda te viljuškom napraviti šare. Sve poklopiti drugom korom i ostaviti da se hladi 4 sata. Skinuti kalup za torte i premazati tortu smjesom prethodno izmiksanog slatkog vrhnja i šećera. 
Na tavi popržiti bademe te njima ukrasiti rubove torte, a preostale jagode isjeći na rižnjice te naslagati po sredini torte. 

No comments:

Recepti Headline Animator