Potrebno:
1 kg jagoda
1,5 kg šećera
Priprema:
1. Lijepe i zrele jagode očistiti i dobro oprati.Kada se ocijede preliti ih sokom od limuna.
2. Jagode u soku trebaju stajati najmanje 2 sata kako bi se stisnule i kako se ne bi raspale prilikom kuhanja.
3. U drugu posudu složiti naizmjenično red jagoda red šećera, u omjeru 1:1.Posudu pokriti i ostaviti preko noći da odstoji.Drugi dan jagode kuhati na jakoj vatri.Ne miješati ih, a posudu samo povremeno potresati.
4. Kada je slatko kuhano, posudu prekriti mokrom pamučnom krpom.Nakon pola sata jagode opet staviti na štednjak, a kada prokuhaju, kuhati još samo nekoliko sekundi.
5. Kuhano slatko skloniti sa štednjaka i s površine ukloniti svu nastalu pjenu.Posudu sa slatkim pokriti mokrom, čistom pamučnom krpom i ostaviti da stoji preko noći da se dobro ohladi.Drugi dan slatko od jagoda preliti u čiste tegle, zatvoriti celofanom ili odgovarajućim poklopcima.
No comments:
Post a Comment