Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 3, 2012

Rižoto od dagnji

Potrebno (za 4 osobe):

1 kg dagnji ( neotvorenih školjki,otvorene školjke bacite)
20 dag luka
sok od 2 češnja češnjaka
16 dag sirove riže
20 g maslinova ulja (4 čajne kašike)
10 dag pirea od rajčica

Priprema:

Očišćene neotvorene dagnje zagrijavajte u posudi na štednjaku dok se ne otvore.Potom izvadite meso, a tekućinu ostavite.Na ulju 15 minuta pirjajte sitno nasjeckan luk, dodajte meso dagnji, sok češnjaka i peršinovo lišće.U 0,5 dl vode razmutite pire od rajčica i kuhajte 10 minuta.Skuhajte i opranu i očišćenu rižu.U vatrostalnu posudu izlijte tekućinu s rajčicom, rižu i meso školjki.Pecite u vrućoj pećnici 30 minuta na 200°C.Poslužite sa zelenom salatom.
Napomena:
Riži dodajte dvostruku količinu tekućine (ukupno 3,5 dl).Za to može poslužiti tekućina koju su pustile školjke, a ako nije dovoljni, dolijte vodu.

No comments:

Recepti Headline Animator