Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 3, 2012

Panceroti na napuljski način

Potrebno:

Za nadjev:

200 g mozzarele
500 g zrelog kačkvalja
500 g zrelog paradajza
origano, biber, so

Za tijesto:

oko 500 g bijelog brašna
25 g pivskog kvasca
malo soli

Priprema:

U brašnu, napraviti udubljenje u sredini i dodati usitnjeni pivski kvasac razmućen u malo mlake vode, malo soli i sve zamijesiti dodajuci onoliko mlake vode koliko je dovoljno da se umijesi '' elastično'' tijesto.Podijeliti tijesto na vise dijelova i razviti svaki oklagijom veličine 10-12 cm.Na polovinu svakog kruga staviti malo paradajza koji je prethodno popržen bez ikakvih dodataka.Prekriti komadima sira, pobiberiti, posoliti i dodati origano.Presaviti drugi dio tijesta preko nadjeva, tako da im se preklope ivice.Ivice spojiti pritiskom viljuške.Pržiti pancerote u vrelom ulju i vaditi ih kada dobiju lijepu, žutu boju.

No comments:

Recepti Headline Animator