- 30 dag srdela
- 30 dag rajčice
- 20 dag luka
- 20 dag paprika, zelenih
- 20 g maslina, crnih
- 1 dl vina, crnog
- 1 velika žlica octa, vinskog
- 1 prstohvat ružmarina
- 3 lista lovora
- 1 velika žlica peršina, nasjeckanog
- Priprema:
Luk narezan na ploške, oguljenu i od sjemenki očišćenu rajčicu i papriku narezanu na kolute slažite redom: red luka, rajčica, paprika, srdela, dok sve sastojke ne potrošite. Između redova dodajte list lovora, ružmarin, masline narezane na manje komade, sjeckano lišće peršina. Zalijte mješavinom vina, octa i vode tako da svi sastojci budu prekriveni tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno dva do tri sata. Posudu povremeno protresite (ne miješajte kutlačom). Ako tekućina ukuha, podlijte s malo mlake vode. Ovako pripremljene srdele možete poslužiti (i hladne) s palentom i zelenom salatom.
No comments:
Post a Comment