Potrebno (za 5 osoba):
350 g mekog brašna (tip 400)
90 g margarina
3 jajeta
1 prašak za pecivo
2,5 dl jogurta
1 kašika sjeckanog bosiljka
1 čen bijelog luka
150 g kačkavalja
150 g pečenice
1 kašika senfa
0, 5 dl ulja
mješavina začina, biber
Priprema:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, bijeli luk ispasirati, polovinu pečenice isijeći na kockice, a ostatak na rezance.
2. Margarin pjenasto umutiti, dodati jaja, jogurt, senf, mješavinu 300 g brašna i praška za pecivo i dobro izmiješati.
3. Zatim dodati pečenicu isječenu na kockice, kačkavalj, bosiljak i bijeli luk.Začiniti po ukusu i polako promiješati.
4. Kalupe za mafine nauljiti i posuti ostatkom brašna.Sipati u njih pripremljenu smjesu za mafine i odozgo posuti trakama pečenice.
5. Staviti u zagrijanu rernu na 200 C i peći dok mafini ne porumene.
Savjet:
Umjesto pečenice, za ovo jelo možete koristiti prašku šunku ili šunkaricu.
No comments:
Post a Comment