Prilagođeno pretraživanje

Friday, November 2, 2012

Domaći ravioli sa mljevenim mesom i Dukat mileramom Brzo & Fino

Potrebno:

Za tijesto:

250 g oštrog bijelog brašna
1/2 kašičice soli
1 jaje

Za fil od mljevenog mesa:

500 g mljevenog mesa
1 glavica luka
so 
biber

Priprema:

Na malo ulja prepržiti sitno sjeckani crveni luk. Kada luk postane staklast, dodati mljeveno meso, posoliti i pobiberiti po ukusu.Kada meso bude napola gotovo, dodati 1 kašiku milerama Brzo & Fino, i pirjati dok meso ne bude gotovo a voda ispari.
Tijesto:
Pomiješati brašno i so, dodati 2 cijela jajeta i zamijesiti tijesto.Tijesto mijesiti 8-10 minuta dok se ne dobije glatka kugla tijesta.Pobrašniti podlogu i razvaljati tanko tijesto.Od tijesta praviti krugove kao za krofne.Na svaki krug tijesta staviti dio pripremljenog mljevenog mesa, krajeve tijesta premazati vodom i preklopiti, te pritisnuti viljuškom.
Raviole kuhati u slanoj vodi.Kada ravioli budu gotovi, ocijediti ih i prebaciti na tavu na kojoj ste istopili malo putera i crvene aleva paprike.Na kraju posuti narendanim trapist sirom.Posebno pripremati sos.U posudu staviti 3 kasike milerama, isjeckati 1 režanj bijelog luka i pomijesati.Posluziti kao umak za domaće raviole.

No comments:

Recepti Headline Animator