Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 3, 2012

Domaća kremšnita

Potrebno:

480 g (1 kutija) keksa Petit Beure

Žuta krema:

1 l mlijeka
10 kašika brašna
8 žumanaca
8 kašika šećera
2 vanilin šećera

Bijela krema:

8 bjelanaca
16 kašika šećera u prahu
2 vanilin šećera

Priprema:

Žumanca pjenasto izraditi sa šećerom i vanilin šećerom, dodati 1 dl hladnog mlijeka pa polako dodavati brašno.Sve izmiješati da se smjesa sjedini.
Prokuhati ostatak mlijeka, maknuti s vatre, i dodavati smjesu sa žumancima miješajući brzo i neprestano.Vratiti na najslabiju vatru stalno miješajući 1 minutu.
Vrućom kremom preliti složene kekse, koje su ravnomjerno poprskane toplim mlijekom.Ohladiti.
Za bijelu kremu istući bjelanca i kašiku po kašiku dodavati šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.
Namazati po ohlađenoj žutoj kremi i prije posluživanja staviti u frižider na sat-dva.

No comments:

Recepti Headline Animator