Potrebno:
225 g očišćenih manjih škampa
1/5 šolja bijelog brašna
1 kašika peršuna
1 mladi luk
1/2 kašičice slatke mljevene paprike
so
maslinovo ulje
malo ljute mljevene paprike
Priprema:
Skuhajte škampe.Izvadite oko 2 dcl vode u kojoj su se kuhali škampi i ohladite je.
Tijesto za tortilje:
Pomiješajte brašno, peršun, mladi luk i malo mljevene paprike.Dodajte malo soli i rashlađenu vodu u kojoj su se kuhali škampi.Miješajte dok tijesto ne postane nešto gušće nego za palačinke.Prekrijte ga i držite u frižideru 1 sat.Škampe isjeckajte i dodajte u tijesto i dobro promiješajte.Sipajte kašiku tijesta u vrelo ulje i kašikom ga izravnajte.Pržite tortilje dok ne porumene i ne postanu hrskave.Kada ispečete sve tortilje, služite ih tople.
No comments:
Post a Comment