Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 3, 2012

Buzara od oslića

Potrebno (za 4 osobe):

24 dag fileta oslića
40 dag krompira
20 dag crvenog luka
20 g maslinovog ulja (4 čajne kašike)
20 g suncokretova ulja (4 čajne kašike)
2 režnja češnjaka
veliku kašiku sjeckanog lišća peršuna
40 dag svježeg paradajza
4 dl čiste juhe

Priprema:

U prikladnoj posudi propirjajte na običnom ulju očišćeni sitno nasjeckani luk i češnjak. Podlijte s malo juhe da luk i češnjak ne zagore. Paradajz operite, ogulite i izvadite sjemenke i narežite na kockice. Kada luk zažuti, dodajte paradajz, sjeckani list peršina i maslinovo ulje. U međuvremenu ogulite krumpir i narežite na tanke ploške. Na dno posude stavite malo juhe. Slažite red krumpira i red oslića, dodajte malo umaka od paradajza i tako sve dok sastojke ne potrošite, s time da posljednji red mora biti krumpir. Podlijte ostatkom juhe da sve bude pokriveno. Pecite u pećnici trideset minuta na temperaturi 160ºC. Poslužite sa zelenom salatom. 

No comments:

Recepti Headline Animator